Цікаве

Чотири програшні тактики, які не стимулюють зростання бізнесу

Існує основна стратегія, за якою розвивається кожен бізнес. Якщо ви займаєтесь підприємництвом впродовж певного часу, то знаєте, що усім потрібні генерація лідів, клієнтська база та можливість постійно знаходитися поряд зі своєю потенційною аудиторією. Бізнес не розвивається, коли немає маркетингового плану. Ви можете мати найкращий продукт або послугу в світі, але не отримаєте прибутку, якщо ніхто не буде про них знати і їх бачити. Іноді жахливі продукти та послуги продаються шаленими темпами виключно завдяки хорошому маркетингу.

На щастя, сьогодні вистачає інформації про створення ефективних маркетингових планів, які допомагають підприємцям формувати свою аудиторію. Є велика кількість статей, подкастів та відеороликів про зростання аудиторії та генерування потенційних клієнтів. Додатково, є тактики, які передаються з вуст в уста так, немовби вони є неписаним законом. Про них скрізь розповідають, і якщо хтось їх не застосовує, то одразу ж стає аутсайдером. Хоча ці надмірно розпіарені тактики здаються єдиним засобом досягнення мети — будьте обережні. Не покладайтеся виключно на «гарячі» стратегії створення аудиторії, адже будете розчаровані результатом. Отже, не варто робити наступне.

1. Сподіватися на органічне охоплення в соцмережах

Соціальні мережі, які ми знаємо і на сторінках яких проводимо тривалий час, щоденно відвідують мільярди користувачів. Підйом та зростання соціальних мереж створили певні можливості, але вони встигли змінитися кілька разів. Ви й досі можете органічно охопити свою аудиторію, але це охоплення буде дуже малим і поступово ставатиме ще меншим. Єдиний, працюючий на сьогодні інструмент охоплення людей у соціальних мережах — заплатити за рекламу. Платні оголошення є ефективними, хоча не кожен підприємець може собі це дозволити.

Соціальні медіа та органічне охоплення повинні бути частиною більшого стратегічного маркетингового планування.

Іноді жахливі продукти та послуги продаються шаленими темпами виключно завдяки хорошому маркетингу.

2. Додавати людей, які не просили вас про це

Щоб побудувати бізнес, спочатку треба створити свій список електронної розсилки, забезпечити присутність в соціальних мережах та сформувати групи у соціальних мережах. Одна із широко обговорюваних стратегій полягає у додаванні людей у різні ком’юніті. Кожного з нас, напевно, колись додавали проти його волі. Це надзвичайно дратує. Саме тому вищезгадана тактика призводить до протилежного ефекту.

Той факт, що ви можете додати людей до своїх спільнот, не означає, що ви повинні. Ви ніколи не отримаєте другий шанс справити перше враження, а ось таке нераціональне додавання може його зіпсувати надовго. Дайте людям вибір. Розкажіть їм про те, хто ви і що пропонуєте. Нехай вони приймуть рішення самостійно, ви ж можете описати переваги для користувачів від вашого товару, послуги.

3. Співпрацювати з «яскравими» підприємцями

Ви — це ті, хто вас оточують. Бізнес буде зростати, якщо його власник контактує з підприємцями, які мотивують та надихають його/її. Одна з хибних тактик, яка не додасть бізнесу успішності — це об’єднання з «гучними», але неефективними підприємцями. Дії говорять голосніше, ніж слова, і немає дефіциту людей, які намагатимуться змусити повірити в їхні слова. Не обманюйтеся галасом. Звертайте увагу на продукт та персональні результати, а не обіцянки підприємців. Вирішуйте, не зважаючи на їхні слова.

4. Триматися за старі практики

Слідкуйте за новими популярними тенденціями, замість того щоб триматися за старе і розраховувати виключно на вже доведені практики. Щотижня з’являються нові захоплюючі маркетингові тактики, які можуть допомогти бізнесу. Це не означає, що вони стануть панацеєю саме для вашого бізнесу. Це також не означає, що саме зараз час їх використовувати. Але треба тестувати.

Ніщо не перешкоджає вам розвивати бізнес, який у майбутньому надасть свободу та фінансову безпеку. Ви можете використовувати сьогоднішні інструменти, технології та стратегії для постійного пошуку нових потенційних клієнтів та розробки плану для їх перетворення. Не покладайтеся на тактику, яка в кінцевому підсумку призведе до руйнування вашого проекту.