Бізнес

Побудова культури успіху: 8 принципів Netflix

Netflix починала свій шлях з доставки DVD поштою, а тепер виросла до медіагіганта, популярного серед мільярдів глядачів. Такого успіху вдалося досягти завдяки простим принципам.

1. Найкраща мотивація — причетність до успіху. Людей мотивують не гроші або додаткові плюшки, а причетність до успіху компанії. В першу чергу це залежить від команди експертів, які розуміють свою мету і роблять все можливе для великого результату.

2. Кожен повинен розуміти куди йде компанія і що робити. Почніть говорити з людьми, ставте цілі, аналізуйте, де ви зараз знаходитеся й інформуйте про це.

3. Ніякої брехні. Брехня підриває довіру, породжує образи й куди гірше — конфлікти. Мовчання теж по суті брехня. Керівники Netflix кожен день працюють над тим, щоб співробітники отримували своєчасний, конструктивний зворотний зв’язок щодо результатів своєї роботи.

4. Приймаючи рішення, активно обговорюйте, а якщо потрібно, то і сперечайтеся. У Netflix вважають, що не всі дані можна приймати за факти, а тим більше зосереджуватися тільки на них. Ще є інтуїція, особливість ситуації тощо. Саме тому співробітники люблять обговорювати й сперечатися про рішення, щоб все робити в інтересах клієнта і бізнесу.

5. Будуємо вже зараз таку компанію, про яку мрієте в майбутньому. Уявіть, якою компанією ви будете через півроку або рік і які завдання будуть перед вами стояти. 

6. Розумна людина на кожну посаду. Все просто — наймайте кращих, тобто A-players. 

7. Платіть людям стільки, наскільки вони цінні для вас. Якщо хочете залишатися лідером на ринку, тоді платіть найвищу заробітну плату найталановитішим.

8. Якщо прощаєтеся зі співробітником, то робіть це завжди сердечно. Мабуть, найнеприємніший момент в житті компанії — звільнення. В Netflix вирішили говорити про все щиро і звичайно ж робити все можливе, щоб розлучатися мирно —  рекомендації, допомога і підтримка.