Бізнес

Як часто оновлювати контент на сайті

Сайт – один із найважливіших інструментів продажу. Свіжий, актуальний контент може значно допомогти бізнесу. Ось лише кілька причин:

  • це підвищує рейтинг у Google та інших пошукових системах, отже, клієнтам легше вас знайти;
  • це збільшує трафік на сайт;
  • це допомагає конвертувати трафік у продажі;
  • це вказує клієнтам, що компанія активна.

Розберемо, як часто потрібно оновлювати контент.

Визначте цілі вебконтенту

Зміст сайту може відповідати різним цілям. Використовуйте цей список, щоб визначити, які завдання має виконувати ваш контент.

Контент допомагає знаходити сайт. Пошукові системи – це найважливіший спосіб, за допомогою якого ваші клієнти знаходять вас. Щоб ресурс займав високе місце у видачі, він має бути оптимізований для SEO та часто оновлюватись.

Корисна інформація допомагає залучити клієнтів до сайту. Чим більше трафіку потрапляє на сторінку, тим більше потенційних клієнтів переглянуть ваші рекламні матеріали.

Контент, що часто оновлюється, збільшує відвідуваність ресурсу

Сайт інформує клієнтів та допомагає продажам. Він містить опис продуктів. Сайт потрібно оновлювати досить часто, щоб він точно відбивав поточні ціни на доступний асортимент.

Контент показує, що бізнес є активним. Ви коли-небудь заходили на сайт організації, який ніби створений у 90-х роках, і запитували, чи існує вона досі? Не потрапляйте у таку саму ситуацію.

Зміст сайту позиціонує його власника як експерта у своїй галузі. У деяких галузях потрібно мати такий вигляд, ніби знаєте, про що говорите. Необхідно переконатися, що контент є досить актуальним, щоб відображати основні тренди на ринку.

Типи контенту

Частота оновлення змісту сайту залежить від того, які матеріали на ньому розміщені.

Інформація про компанію

Обновляйте якнайшвидше.

Це очевидно, але в мережі, як і раніше, зустрічаються корпоративні сайти зі застарілими адресами електронної пошти, номерами телефонів або адресами. Зробіть це пріоритетом.

Інформація про продукт

Обновляйте якнайшвидше.

Наявність та ціни продуктів постійно змінюються. Переконайтеся, що на сайті відображено поточні ціни. Як тільки дані зміняться, якнайшвидше оновіть контент.

Опис продукту

Оновлюйте кожні три місяці.

Регулярно переглядайте опис продуктів або послуг. Не потрібно оновлювати їх часто, достатньо переконатися, що тексти, як і раніше, відповідають бренду.

Текстовий контент

Оновлюйте щороку.

Це найважливіший текст на сайті: він представляє компанію та її діяльність, а також допомагає конвертувати відвідування у продажі. Актуалізуйте матеріали під час або після ребрендингу, після значних змін у компанії чи галузі, або якщо працюєте над підвищенням залучення на сайті.

Блоги

Залежить від конкретного випадку.

Корпоративний блог – джерело трафіку на сайт, який встановлює контакт між брендом та людьми, а також демонструє цінність продукту.

Дослідження показало, що сайти, які публікують у блозі 16 або більше повідомлень на місяць, отримують у 3,5 разів більше трафіку, ніж ті, що розміщують менше чотирьох повідомлень на місяць. Однак для невеликих організацій чотири публікації на місяць — нездійсненне завдання.

Швидкість оновлення блогу буде залежати від галузі, продукту чи послуги та маркетингової стратегії.

Частіше публікуйте нові матеріали, якщо присутність в інтернеті важлива для продажу, бізнес має статус великого або міжнародного, або цифровий маркетинг має ключове значення у стратегії, то потрібно частіше розміщувати нові публікації.

Рідше розміщуйте оновлення, якщо займаєтеся офлайн-продажами, керуєте невеликим локальним або регіональним бізнесом, а маркетингова стратегія не орієнтована на цифрові канали.

Пам’ятайте, що новизна для блогів така ж важлива, як і частота. Неприпустимо, щоб останнє повідомлення у блозі було розміщено понад 6 місяців тому. Для відвідувачів це стане знаком, що сайт неактивний і що ви, можливо, не займаєтесь серйозним бізнесом. Якщо можливостей регулярно публікувати оновлення немає, подумайте про те, щоб делегувати завдання або відмовитися від блогу.

Соціальні мережі

Оновлюйте часто.

Соціальні мережі можуть стати важливим драйвером трафіку на вебсайті. Частота оновлень залежатиме від вашого бізнесу, маркетингової стратегії, а також від платформи (наприклад, Twitter слід оновлювати набагато частіше, ніж Facebook та Instagram). Ви можете знайти більш докладний посібник з розміщення в соціальних мережах тут.

Загалом, вам слід часто оновлювати свої облікові записи в соціальних мережах, та при цьому слід керуватися стратегією соціальних мереж. Як і у випадку з блогами, якщо ви не можете регулярно публікувати повідомлення в соціальних мережах, подумайте, щоб найняти допомогу або скоротити її.

Іноді варто обмежити кількість платформ, щоб забезпечити високу активність. Можливо, це буде більш ефективним, ніж розподіляти маркетинговий бюджет між усіма майданчиками.

Документація та електронні книги

Оновлюйте час від часу.

Компаніям, яким необхідно зарекомендувати себе як експерти у своїй галузі, слід розглянути можливість публікувати такі серйозні матеріали, як документація або електронні книги. Як правило, вони мають дослідницьку спрямованість і вимагають глибше поринути у тему.

Термін актуальності вебконтенту може відрізнятися: якщо одні матеріали відносно довговічні, інші необхідно регулярно оновлювати. Як часто залежить від змін у компанії, її стратегії та типу матеріалів.