Бізнес

Як приймати більш проактивні рішення

Бізнес-лідер кожен день стикається з безліччю виборів і, перш ніж приймати будь-які рішення, важливо заздалегідь оцінити ризики, які можуть перешкодити досягненню його стратегічних цілей. Як почати думати більш проактивно і приймати більш розумні рішення?

Створіть і підтримайте візію. По-перше, створіть візію того, де ви хочете бути. По-друге, проведіть SWOT-аналіз вашої поточної ситуації. По-третє, виберіть три проекти, які будуть підтримувати вашу візію. Згодом продовжуйте коригувати свій процес. Таким чином, ви завжди будете засновувати свої рішення на тому, чого хочете досягти, а не залишатися реактивними. 

Беріть участь у сценарному плануванні. Цей інструмент застосовується для складання гнучких довгострокових планів і був класичним методом, що використовувався військовою розвідкою.

Передбачайте свої майбутні потреби. Прогнозуйте свої потреби в талантах, організаційні та клієнтські потреби на основі поточних і майбутніх подій, а потім вносьте відповідні зміни. Як керівник, ви повинні знати, що відбувається за межами вашої організації, всередині галузі і з вашими конкурентами. Це дозволить вам залишатися проактивними при вирішенні проблем і пошуку новаторських рішень. 

Будьте «Heads-Up» замість «Heads-Down». Бізнес-лідеру легко продовжувати займатися тим, що найбільше потребує його уваги. Щотижня виділяйте час для «Heads-Up», щоб задати найбільш важливі питання. Також важливо запланувати такий час зі своєю керівною командою. Якщо ви не проявляєте ініціативу у виборі часу для стратегічних цілей, вам буде складно діяти проактивно при прийнятті стратегічних рішень.