Бізнес

8 причин чому бізнес-процеси не працюють

Часто навіть на перший погляд добре налаштовані процеси не працюють. І важливо вчасно зрозуміти, чому.

1. Немає розуміння, яким повинен бути результат. Цілі можуть бути різними. Але основою будь-якого завдання має бути усвідомлений фінальний результат.

2. Не проводиться аналіз. Якщо почати впроваджувати новий процес без реального бачення ситуації, він не запрацює. Щоб бізнес давав результат, потрібно знати, з чого почати та де закінчити, і на основі цього знайти найкоротший шлях.

3. Ви використовуєте чужі рішення. Те, що добре для однієї фірми, не завжди підійде іншій. Можна вчитись на чиємусь досвіді, тестувати, орієнтуватися на чужі успішні кейси. Але копіювати — ні.

4. Процеси побудовані надто складно. Процес має бути лінійним та чітким. Відкривши документацію, його має зрозуміти будь-хто: як новий працівник, так і колега з іншої галузі.

5. Відсутні проміжні точки контролю. Запустити процес, не налагодивши контроль — велика помилка. Точки контролю необхідні. Маючи налаштований контроль, простіше вносити зміни та стежити за процесом.

6. Люди не розуміють, для чого це потрібно. Якщо не пояснити, для чого потрібен певний процес, він не працюватиме. Люди мають знати, яким буде результат, і розуміти, чому важливо дотримуватися регламенту.

7. Пропущений етап впровадження. Потрібно познайомити працівників з новим процесом та спочатку проконтролювати все вручну. На етапі впровадження може виявитись, що чогось бракує або щось потрібно змінити.

8. Відсутність автоматизації. Коли процес запущено та налагоджено, вже немає потреби контролювати все вручну — це забиратиме дуже багато часу та ресурсів. Тому дуже важливо все автоматизувати.