Бізнес

5 книг, які допоможуть мислити об’єктивно

Книги здатні багато що пояснити, розвинути критичне мислення, змусити подивитися на події, що відбуваються, ширше, та допомогти приймати зважені рішення. А бізнесу сьогодні це вкрай потрібно.

«Інтеграція. Вижити і стати сильніше в кризові часи» Іцхак Адізес. Коли країну трощить криза або особисто вас перемогли конкуренти, то ви не програли. А отримали масу переваг. Про те, як їх розпізнати і використовувати, і розповідає книга.

«Чорний лебідь. Про (не)ймовірне у реальному житті», Насім Талеб. Війна — це справжній Чорний лебідь, описаний в книзі Насіма Талеба, — несподівана подія зі значними наслідками. Автор розповідає про випадки, коли Чорний лебідь став вирішальним явищем, до яких наслідків призвела його поява і як зберегти стійкість.

«Антикрихкість. Про (не)вразливе у реальному житті», Насім Талеб. А це вже детальна інструкція з виживання у світі, де панують Чорні лебеді. Талеб формулює прості правила, які дозволять діяти так, щоб непередбачувана невизначеність, цей раптовий Чорний лебідь, не завдав шкоди — і на додачу, допоміг вдосконалитися.

«Мислення швидке і повільне», Деніел Канеман. Автор пояснює, чому ми діємо нераціонально і що впливає на наш вибір. А ще розповідає про те, як ефективно користуватися обмеженим ресурсом уваги, ухвалювати рішення в умовах невизначеності й удосконалювати власні судження.

«Структуроване мислення. Ясний розум в інформаційному хаосі», Деніел Левітін. На основі академічних досліджень та історій видатних людей Деніел Левітін навчає структурувати інформаційний потік і дає практичні поради, як організувати свій час і навести лад у роботі й повсякденному житті.