Бізнес

3 важливих звички лідерів

 

Аби стимулювати в команді вияви потрібної поведінки, керівник має розвинути в собі три наступних звички.

1. Допомагайте фокусуватися на найважливішому. Якщо ви хочете, аби співробітники робили щось більше, ніж те, що вимагається в рамках їхньої посади, — допоможіть зрозуміти, що є найважливішим на даний момент часу. Важливо чітко доносити до команди, що є пріоритетним саме зараз. 

2. Надавайте інформацію про результативність діяльності. Як правило, щоб досягти високих результатів, людям потрібні два типи інформації. Перший — це чітко визначений напрям руху: якою є ціль і чому вона важлива. Другий — зворотний зв’язок: чи виконую я показники? Чи наближаюся до цілі? Чи правильно це роблю? 

3. Показуйте, що ви цінуєте. Якщо ви хочете, аби працівники полегшили роботу вам і вашим колегам, візьміть за звичку привертати увагу до дій чи поведінки, які ви цінуєте. Коли хтось вчиняє кроки, які вважаєте правильними, кажіть: “Коли ви робите X, мені простіше зробити Y”». Наприклад, якщо співробітник зміг конструктивно поговорити з клієнтом, котрого ваша компанія чимось сильно роздратувала, розкажіть — як це полегшило вашу роботу.