Бізнес

Тренди email-маркетингу в умовах війни

Канал e-mail-розсилок є досить ефективним і не надто дорогим. Тому навіть в умовах скорочення маркетингових бюджетів цей канал залишається актуальним. Ваші клієнти отримують актуальну інформацію про зміни в продукті та мають змогу почути важливі новини від компанії. Ось деякі тренди сьогодення.

Попит на геосегментацію. Дехто виїхав, десь закрились офлайн-точки тощо. Тому більше уваги до розсилок з урахуванням локації клієнта.

Ще більше персоналізації кожної точки комунікації: повідомлень, сайту, сторінок відписки тощо. Нас вже навчив COVID-19, що треба вміти тримати баланс між комерційними пропозиціями та спілкуванням. І ця тенденція продовжується.

Невисока інтенсивність розсилок. Компанії й надалі продовжують інформувати про свої ініціативи, надсилають листи зі словами підтримки, щоб тримати зв’язок з клієнтами та нагадувати про діяльність компанії. Але частота відправлень суттєво знижується.

Мінімум розважального контенту. AMP-ігри, головоломки, квести в листах — якщо у 2021 році це був один з трендів і, приблизно 8 з 10 компаній в агенції робили інтерактиви, то зараз надсилається лише кілька таких листів і здебільшого про волонтерство чи соціальні ініціативи.