Бізнес

4 тактики підвищення організаційної стійкості

 

Ті, хто стоять біля керма бізнесу, повинні не тільки знаходити способи подолати невизначеність і передбачати зміни, а й сприяти стабільності всієї компанії. Якщо ви хочете це зробити, зосередьтеся на наступних областях.

1. Лідерство. Кризи часто вражають компанії відразу в багатьох сферах. Не маючи правильного мислення, лідери щосили намагаються знайти істинний напрямок, щоб допомогти кожному побачити минуле в теперішньому. Занурення лідерів у подібний досвід (за допомогою моделювання та планування сценаріїв) може допомогти зрозуміти, як долати кризи, ставити чіткі цілі і діяти комплексно. Крім цього, лідерські групи можуть також заохочувати відкритий обмін ідеями і створювати нові мережі.

2. Фізичні особи. Щоб підтримувати загальну організаційну стійкість, компанії повинні починати з нижнього рівня, забезпечуючи працездатність своїх співробітників. Пропонуйте їм можливості для спілкування з професійними коучами. Надайте доступ до платформ або додатків, які забезпечують різноманітну персоналізовану підтримку. Введіть тренінг усвідомленості і змусьте менеджерів брати участь в особистих бесідах.

3. Команди. Перехід від ієрархічної до плоскої структури виявився корисним для багатьох організацій. Це допомагає переосмислити корпоративну структуру, щоб стимулювати командну роботу. Крім того, інвестуйте в інструменти для спільної роботи, і заохочуйте співробітників звертатися до колег, з якими вони зазвичай не хотіли б ділитися своїми знаннями.

4. Таланти. Інвестуйте в навчання і розвиток співробітників, бо постійне навчання сприятиме зростанню. Це надійна відправна точка, але зробіть ще один крок і внесіть культурні зміни, які генерують, втягують і розширюють можливості талантів. Зосередьтеся на зміцненні талантів співробітників в їх повсякденному житті, а не лише шляхом періодичного навчання.