Бізнес

7 показників, які має відстежувати кожен бізнесмен

Знання цих показників допоможе вам в процесі прийняття рішень та дасть чітке уявлення про те, як ви і ваші співробітники повинні витрачати свій час.

Звіт про рух грошових коштів. Коли виникають проблеми з грошовими потоками необхідно дізнатись що знаходиться у вашій дебіторській заборгованості. Будьте в курсі всього цього і ніколи не соромтеся просити клієнтів провести оплату.

Прибуток і збиток. Ваш звіт про прибутки і збитки підсумовує доходи, затрати і витрати, понесені протягом певного періоду. Тут розкривається безліч інформації, і вона буде спрямовувати ваші подальші дії.

Середня вартість життя. Якщо ви знаєте хто ваші клієнти, ви будете приймати розумні рішення про маркетинг та інші витрати, пов’язані з клієнтами.

Витрати на залучення клієнтів. Якими б не були ваші маркетингові стратегії і процеси адаптації клієнта, пошук і досягнення ваших перспектив коштує грошей. Ви дізнаєтеся, як найкращим чином контролювати ці витрати, якщо будете залишатися в курсі цих справ.

Зростання кількості нових клієнтів. Знання того, скільки нових клієнтів чи замовників ви здобуваєте кожного місяця, скаже вам, чи працюють ваші маркетингові стратегії. Ви також повинні знати, як ваші клієнти про вас дізнались чи як вас знайшли.

Показники утримання клієнтів. Як довго ваші клієнти залишаються з вами, коли саме і чому вони йдуть від вас? Чи повертаються вони ще коли-небудь? Це допоможе виявити слабкі місця у вашій організації, а також генерувати ідеї для поліпшення утримання наявної клієнтської бази.

Ліди і конверсії. Запровадьте процес відстеження, щоб контролювати, звідки приходять ліди, які стратегії мають найбільшу цінність, і кількість досягнутих конверсій. Це відразу покаже вам, куди вкласти ваші гроші, а також як поліпшити процес.