Цікаве

4 способи підняти дух команди під час війни

4 способи підняти дух команди під час війн

 

Бізнеси, які продовжують роботу попри обстріли та ракетні удари, наразі є головною опорою української економіки. У таких умовах надважливо мотивувати команду до роботи. Як підтримати співробітників у складні часи, щоб вони не почувалися самотніми, отримували позитивні емоції та залучено працювали?

 

1. Підтримуйте контакт. У час, коли члени команди знаходяться в різних точках всередині країни чи навіть поза її межами, важливо нагадувати своїм співробітникам, що вони не залишаються на самоті. Якщо дозволяють обставини, підтримуйте робочий графік, поверніть командні зустрічі — без них зараз взагалі ніяк.

 

2. Відволікайтеся на приємне та корисне. Формальні зустрічі можна урізноманітнити дистанційними культурними тимбілдингами. Для цього існує безліч можливостей: онлайн-галереї та музеї пропонують ознайомитися з виставками, що підійдуть для обговорення всією командою. Можливо, саме це подарує вашим співробітникам таку потрібну емоційну розрядку.

 

3. Порадуйте команду патріотичним мерчем чи продуктовими кошиками. Подарунки в турбулентні часи слугують символом фінансової стабільності компанії, яка вкладає ресурси в людей, і формує лояльність працівників до бізнесу. Це мотивує команду налаштуватися на робочий ритм.

 

4. Подбайте про психологічну допомогу. Просте правило корпоративної культури — не залишати своїх у біді. І, на жаль, «команда у відносній безпеці» не дорівнює «команда, готова до роботи». Ви б не залишили співробітника зі зламаною ногою, тож не залишайте його з травмованою психікою.