Люди

6 правил продуктивності від Ілона Маска

Про успіхи керівника Tesla та SpaceX годі й говорити. Залишається тільки питання: як він встигає все це робити? І ось декілька порад з цього приводу від самого Ілона Маска.

Перестаньте проводити великі наради. Непотрібні наради – це хвороба великих компаній. Будь ласка, відмовтеся від всіх великих зібрань, якщо не впевнені, що вони приносять користь усім учасникам. Якщо за підсумком наради ви не знаходите рішення або не розробляєте план дій, значить, це ви даремно витратили час.

Перестаньте часто проводити наради. Ще позбудьтеся від частих зустрічей. Якщо тільки ви не маєте справу з надзвичайно терміновим питанням. Частота зустрічей повинна відразу ж знизитися, як тільки термінове питання буде вирішене.

Не соромтеся йти з нарад. Ідіть із зустрічі або припиняйте розмову, як тільки стає очевидно, що ви не додаєте цінності. Піти – це не грубо. Грубо – змушувати когось залишитися і витрачати час даремно.

Припиніть працювати відповідно до вертикалі управління. Комунікація повинна здійснюватися за найкоротшим шляхом, необхідним для виконання роботи, а не за вертикаллю управління. Вимагайте прямої комунікації.

Перестаньте перешкоджати спілкуванню між відділами. Основне джерело проблем – поганий зв’язок між відділами. Щоб розв’язати проблему, потрібно забезпечити вільний обмін інформацією між усіма рівнями. Для людей повинно бути нормальним говорити прямо і просто робити те, що потрібно.

Припиніть слідувати дурним правилам. Завжди користуйтеся здоровим глуздом. Якщо слідувати правилу компанії в конкретній ситуації очевидно безглуздо, тоді правило слід змінити. Керівник повинен дати співробітникам повною мірою виконувати свою роботу, створюючи відповідну культуру, де кожен залишається продуктивним.