Бізнес

Фінансове планування

Фінансове планування – це план отримання прибутку, що грунтується на аналізі витрат і доходів. Таке максимально спрощене пояснення містить саму суть. Мета будь-якого бізнесу – прибуток. Її ми і відбиваємо в плані і в якості основного завдання. Прибуток – це доходи мінус витрати. Отже, необхідно проаналізувати шляхи витрачання засобів і знайти способи збільшення доходів.

Структура фінансового планування

Будь-який фінансовий план складається з двох розділів: витрати і доходи. Конкретні статті витрат і доходів залежать від об’ємів бізнесу і специфіки діяльності.
Аналіз витрат
Витрати будь-якого підприємства бувають
-разовими
-постійними.
Разові витрати – це купівля устаткування, приміщень,техніки, автомобілів, касових апаратів і тому подібне. Тобто це вклад в активи фірми.
Постійні витрати – це податки, орендні і комунальні платежі, зарплата співробітникам, закупівля сировини і матеріалів, реклама і тому подібне
Усі витрати також діляться на:
-обов’язкові
-необов’язкові.
Обов’язкові платежі – те, без чого не може існувати компанія. Без них нікуди. Фірма по перевезенню вантажів не працюватиме без автомобілів. Програмістові потрібний хороший комп’ютер. Магазину – профільний товар.
У категорію обов’язкових витрат включаються також податки, комунальні платежі, оренда і тому подібне
Необов’язкові платежі потрібні для активізації бізнесу. Вони здійснюються тоді, коли є вільні кошти.
Доходи
Планування доходів.Це план продажів товарів, робіт і послуг. Фінансове планування фірми, що тільки створюється, має на увазі включення підрозділу”стартовий капітал”.

Джерела стартового капіталу
Де узяти гроші на початковому етапі?

Власні заощадження. Їх може виявитися недостатньо. Або доведеться продати деяке майно. Зате є повна свобода дій і відповідальність тільки перед собою.
Позичити у близьких. Великий ризик зіпсувати стосунки з рідними у разі невдачі. Але не доведеться платити відсотки і можна обумовлювати будь-які терміни повернення боргу.
Знайти партнерів. З їх допомогою з’явиться потрібна сума стартового капіталу. Хоча партнерські стосунки мають на увазі обмеження свободи дій. Будь-яке рішення доведеться приймати спільно.
Банківський кредит. Можливо отримати необхідні гроші.Але фінансові установи кредитують початкуючих підприємців неохоче. Та і переплати по позиках виходять значні.
Державні програми. Держава підтримує малий бізнес і може дати певну суму на початок. Без відсотків і безоплатно. Але для отримання таких субсидій треба дотриматися ряду умов (стояти на обліку в центрі зайнятості, реєструватися в якості ПП уперше і так далі).
Інвестиції.
Гроші майбутніх покупців. Відмінне джерело стартового капіталу, в який вже закладається майбутній прибуток.Клієнти замовляють товар і дають гроші. Підприємець, у свою чергу, купує замовлений продукт у оптовиків. Але такий спосіб підходить не для кожного бізнесу.
Підрахунок обов’язкових витрат при створенні фірми допомагає визначитися з необхідною сумою стартового капіталу. І вже від цієї суми можна далі ,щось робити, планувати те або інше джерело.

Продажі
Ключовий момент будь-якого бізнесу. Без реалізації товарів і послуг не буде прибутку. В ході фінансового планування треба провести маркетингове дослідження:
-хто буде клієнтом фірми
-які його потреби
-який товар або послуга якнайповніше задовольнить ці потреби.
Будь-яка підприємницька діяльність розпочинається з продажів!
Знаходимо нішу, де великий потік потенційних клієнтів.
Створюємо унікальну торгову пропозицію.
Настроюємо ефективний процес продажів.
Унікальна торгова пропозиція відрізняє конкретну фірму від конкурентів і цінно для клієнта:
-послуга цікава
-продукт вирішує проблеми потенційних покупців
-сервіс і емоційне забарвлення пропозиції – на високому рівні
-для залучення клієнтського потоку застосовуватимуться знижки, акції, дисконтні карти і тому подібне
У фінансовому плануванні підприємець закладає витрати на формування унікальної торгової пропозиції. Ці витрати можна вважати обов’язковими. Без покупця не буде продажів. А без продажів не буде прибутку.